Persoonijk

Wat je moet weten over e-liquids

Wat je moet weten over e-liquids
510views

Kies je voor een e-sigaret? Dan komt er nog een keuze bij die je zal moeten maken: de smaak. E-sigaretten werken namelijk met een vloeistof die je verdampt en die vloeistof is er in verschillende smaken. Nog wel althans, er komt binnenkort een verbod op de te aantrekkelijke en zoete smaken. We vertellen je er meer over in deze blog.

Waaruit bestaat een e-liquid?

Wat er in je e-liquid mag zitten is bepaald op basis van strenge eisen vanuit de overheid. Hierbij wordt gelet op de bestanddelen, het proces en de samenstelling van de vloeistoffen. Je e-liquid bestaat uit gedestilleerd water en aroma’s om er smaak aan te geven. Hieraan worden de twee hoofdbestanddelen VG en PG toegevoegd. Daarnaast kun je er nog voor kiezen om ook nicotine toe te voegen aan je e-liquid, maar dat is niet standaard. Samen zorgen al deze ingrediënten voor de smaak, de geur, het volume en de mate van inhaleren.

VG- en PG-verhouding in je e-liquid

De afkortingen VG en PG zoals hierboven benoemd zul je waarschijnlijk niet kennen. Deze afkortingen staan voor Vegetable Glycerin en Propylene Glycol en ook dat zal geen belletje doen rinkelen. Ze zitten echter wel altijd in je e-liquid, de verhouding kun je daarbij zelf kiezen. Kort gezegd zorgt de VG voor een wat zachter gevoel in je keel en minder damp en minder geur. PG laat de verhouding juist de andere kant opslaan, daardoor voel je een (lichte) kriebel in je keel en beleef je meer van de smaak en de geur.

Welke smaken zijn er?

Er zijn dus verschillende smaken voor je e-liquid te vinden, maar een groot deel hiervan zal op korte termijn verdwijnen. De meest gekozen smaak blijft wel bestaan, dat is namelijk de tabakssmaak. Die smaak wordt vaak gekozen door mensen die willen minderen of stoppen met roken. Hieronder vind je de smaakcategorieën zoals ze er nu nog zijn:

  • Basissmaak
  • Fruitsmaak
  • Dranksmaak
  • Dessertsmaak
  • Mentholsmaak

Maak je keuze

Met bovenstaande informatie is het al wat makkelijker om de keuze te maken voor de juiste smaak en de juiste verhoudingen in je e-liquid. Maar het kan best zijn dat je nog vragen hebt of dat je gewoon eens door het aanbod wil neuzen. Dat kan bij betrouwbare aanbieders zoals Smokesmarter. Neem eens een kijkje op hun website, scroll door het aanbod en stel je vragen aan de specialisten.

 

Leave a Response