HappinessPersoonijk

Wie kan je helpen bij een scheiding?

763views

Het is erg verdrietig als je huwelijk eindigt in een scheiding. Toen je in het huwelijksbootje stapte, was dat niet de toekomst die je voor je had gezien. Helaas kunnen die dingen gebeuren. Mensen kunnen uit elkaar groeien, of toch niet zo goed bij elkaar passen als dat je van tevoren had gedacht. Je besluit dan om te scheiden en ieder een eigen leven te gaan leiden. Scheiden is wel een juridisch proces en er komt veel bij kijken, vooral als er kinderen in het spel zijn. Er moet veel geregeld en uitgezocht worden. Wie helpt je hierbij?

Advocaat

Als je naar een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht gaat, kan hij of zij je bijstaan met juridisch advies. Een familierechtadvocaat kent alle procedures en weet waar je aan moet denken bij een scheiding, daarin zijn ze gespecialiseerd. Ook kunnen advocaten helpen om jou zo goed mogelijk uit de scheiding te laten komen. Een advocaat komt op voor jouw belangen en zal er alles aan doen om een voor jou zo gunstig mogelijke uitkomst te laten hebben. Dit is vooral gunstig als je ex-partner niet wil meewerken aan de scheiding of als jullie samen alleen maar ruzie hebben. Een advocaat kan je dan goed bijstaan.

Mediator

Wil je wel graag hulp hebben maar is een advocaat niet nodig? Een mediator kan ook veel voor je doen. Een mediator kijkt naar de wensen van jou en je ex-partner en probeert daar een middenweg in te vinden. Een mediator kijkt altijd naar het gezamenlijke belang, niet naar het individuele belang. Hij of zij zal dan ook niet voor jou persoonlijk opkomen, maar doet wat voor jullie beiden het beste is. Dit is vooral geschikt als je nog wel redelijk op dezelfde lijn als je ex-partner zit.

Vrienden en familie

Naast dat scheiden een juridisch proces is, is het ook een enorm emotioneel proces. Je neemt afscheid van de persoon waar je jarenlang mee samen bent geweest. Soms kan dit een opluchting zijn, maar vaak komt hier ook verdriet bij kijken. Je hebt toch van elkaar gehouden. Het is als het ware een soort rouwproces waar je doorheen moet. Vrienden en familie kunnen je hierin bijstaan en emotionele support bieden. Praat met ze en zoek afleiding, op die manier kan je alles goed verwerken.

Leave a Response