Tips

Woonkamer renoveren: stappenplan

interieur
724views

Ga je verhuizen of ben je de huidige indeling van je woonkamer helemaal zat? Dan kan het lezen van dit artikel jou zeker helpen. Het renoveren van je woonkamer is namelijk makkelijker dan je denkt en je kunt dit eenvoudig zelf doen! Houd je aan het stappenplan en je bent er vrijwel van verzekerd dat jouw woonkamer de woonkamer wordt waar je altijd al van hebt gedroomd. 

De basis aanpakken

Voordat je gelijk nieuwe meubels gaat bestellen is het van belang om eens goed te kijken naar de basis van jouw woonkamer. Is de vloer nog goed? Kunnen de muren opnieuw geverfd worden of is er stucwerk nodig? Ook moet er goed naar de fundering van jouw woning gekeken worden; zeker als je net verhuisd bent. Maak een planning waarbij je jouw budget goed in de gaten houdt. Je kunt geld besparen als je de nieuwe vloer zelf legt, maar zelf muren stucen kan nogal een uitdaging worden. 

Kleurenpalet kiezen

Als de vloer eenmaal gelegd is en de muren zijn gestuct, dan kun je aan de slag met het kiezen van de gewenste kleuren. Wil je je houden aan de trends van 2021 met lichtblauw en overige pastelkleuren? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar het felle groen wat afgelopen jaar in de belangstelling stond. Het maakt allemaal niet uit! Welke kleur je ook kiest: als jij er maar gelukkig van wordt. Wel is het slim om van te voren te kijken welke kleuren goed bij elkaar passen, zodat je geen miskopen doet. 

Het grote werk

Met het grote werk bedoelen we natuurlijk de meubels in de woonkamer. Vaak nemen deze een groot deel van de woonkamer in. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat je de juiste meubels kiest! Heb je een grote woonkamer en weet je niet wat je met al die loze ruimte moet doen? Dan kan een u bank het grote verschil maken. Deze bank neemt veel ruimte in beslag en laat de woonkamer op die manier gezellig aanvoelen. Ook zul je moeten bedenken of je in woonkamer ook gelijk je eethoek wilt maken. Dan zul je een eettafel moeten kiezen die bij je nieuwe bank past!

Let op de details

De details zijn uitermate belangrijk als je jouw woonkamer gaat renoveren. Deze kunnen de indeling namelijk maken of kraken. Zorg ervoor dat je de juiste accessoires gebruikt en deze op een stijlvolle manier bij elkaar neerzet. Het maken van groepjes van drie is al jarenlang een succesfactor als het gaat om de juiste inrichting. Combineer gekleurde kaarsen met effen kaarsenhouders en kandelaars om sfeer, kleur en rust in huis te krijgen. 

Zorg ervoor dat je een goede planning aanhoudt als je jouw woonkamer gaat renoveren! Zo voorkom je onverwachte tegenslagen. Niet alleen is het handig om alles qua tijd in te delen, ook heb je natuurlijk een budget om rekening mee te houden. Zorg er daarnaast vooral ook voor dat je het naar je zin hebt tijdens de renovatie en dat je blij bent met het eindresultaat. Je renoveert ten slotte niet iedere dag je woonkamer. Succes!

Leave a Response