ModeTips

Zo creëer jij jouw capsule wardrobe met sieraden

capsule wardrobe met sieraden
739views

Als je nog nooit hebt gehoord van een capsule wardrobe, waar ben je dan de afgelopen 5 jaar geweest? Het basis concept is dat je een kledingkast bouwt (niet letterlijk) met basiskledingstukken die overal bij passen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een zwart cocktailjurkje, basic t-shirts in de basiskleuren en 3 paar jeans. Het fijne hiervan is dat je dus minder hoeft na te denken elke keer als je je kledingkast opentrekt. Hierbij maak ik jouw leven ook een stuk makkelijker door je te leren wat voor basis sieraden jij nodig hebt en waarom.

Basisstukken

Begin bij de absolute basis. Zorg ervoor dat het kwaliteitsmateriaal is. Nikkelvrij of echt zilver en goud. Bestel dit bijvoorbeeld bij Mostert Juweliers. Zij hebben een webshop en fysieke winkels in Nederland met een ruim assortiment oorbellen. Je zoekt namelijk klassieke stijlen die bij jouw unieke persoonlijkheid passen. Sieraden waar je heel lang mee kan doen en die bij al jouw kledingstukken passen.

assortiment oorbellen

Als voorbeeld zou je kunnen beginnen met ringetjes oorbellen. De grootte daarvan hangt een beetje af van je smaak, maar daarmee kan je wel laagjes creëren als je houdt van een wat dramatischer effect. Ook kan je het op 1 soort oorbel houden als je het wat rustiger wilt houden.

Doe hetzelfde met kettingen en armbanden. Begin bij iets heel simpels en koop daar meerdere exemplaren van, waarmee je laagjes kan maken. Het is ook handig om hierbij bewust stil te staan of je liever voor zilver of goud of misschien wel roségoud gaat.

Speciale gelegenheden

We houden allemaal wel van dat beetje extra op speciale gelegenheden. Nu je alle basisstukken in huis hebt, kan je beginnen met het uitbreiden van je smaak. Diamantjes, of ze nou echt zijn of niet, staan altijd mooi. Voor wat extra “bling” als je uit eten gaat of naar een restaurant. Het voegt net wat extra luxe toe aan je outfit. Je hoeft zeker niet te wachten op een partner die diamanten voor je koopt, verwen vooral jezelf ermee.

Eindig met iets unieks

Het leukste van sieraden en een uitgebreid assortiment, is dat je de kans hebt jezelf creatief te uiten. Soms valt je oog op een unieke ring of een unieke oorbel, waarvan je denkt: “Ja, dat ben ik.” Schroom dan ook niet om zoiets aan te schaffen. Het is misschien wel niet de basis, maar daarom kan je ook zo leuk laagjes creëren. Het belangrijkste is dat je er lol in hebt en dat je je er zelfverzekerd bij voelt. Volg geen trends, alleen maar om trends te volgen.

Jouw smaak

Speciale parels, edelstenen of een bepaalde kleur kunnen jou opeens heel erg trekken. Denk bijvoorbeeld aan je geboortesteen of een bepaald symbool dat vaak terugkomt in jouw leven. Het is makkelijker om hier keuzes in te maken als je die goede stevige basis al gezet hebt. Dan weet je namelijk beter wat jouw smaak is.

Nu dat je weet hoe je een basis capsule wardrobe creëert voor je sieraden, kan je lekker online shoppen. Waar begin jij mee? Kettingen of toch liever oorbellen?

Leave a Response