AmbitieTips

Zo maak je het perfecte reisfotoboek

reisfotoboek
725views

Heb je gedurende je vakantie of reis prachtige foto’s gemaakt? Dan laat je de foto’s toch niet in een digitaal mapje staan. Nee, je maakt er natuurlijk een prachtig reisfotoboek van! Waarin al je hoogtepunten, de bezienswaardigheden en jouw beleving in beeld te vinden zijn. En niet onbelangrijk, een reisfotoboek is het recept om nog lang na je reis te kunnen genieten!

De beste tips hebben wij natuurlijk voor je op rij gezet. Zodat je echt het perfecte reis fotoboek kunt maken en lekker lang kunt genieten van jouw reis. Wil je er nog meer over weten of inspiratie krijgen? Kijk dan eens op Fotoboeken.nl.

De mooiste kleuren kiezen

Het kiezen van een goede kleur is bij een reisfotoboek absoluut heel belangrijk. Het zorgt voor de nodige uitstraling waardoor de foto’s die je hebt gekozen er beter uitkomen. Het kan een seizoen of beleving daarbij ook spannender maken. Zeker als je een relatief sportieve reis hebt genoten waarbij je die beleving aan een ander wilt overbrengen. 

Kleuren kunnen ook goed omschrijven met welk gevoel je de vakantie of reis tegemoet bent gegaan. Een reis naar de zon vraagt bijvoorbeeld om heldere en lichte kleuren. Waar andere soorten reizen weer om een misschien wat rustig maar donkere kleuren vragen.

Laat zien waar je was

Laat zien waar je bent geweest. Dit kan door een korte omschrijving te geven. Maar je kunt ook een landkaart met route toevoegen tussen de foto’s. Zo kun je direct laten zien waar de foto’s gemaakt zijn, wat er te beleven was en hoe je reis is verlopen. Er zijn veel handige en leuke tools om dit te doen.

Verdeel je foto’s in thema’s

Je hebt tijdens je reis misschien verschillende soorten activiteiten gedaan. Je hebt aan de zon in het strand gelegen, geklommen of was misschien ver in de zee. Deze activiteiten kun je als thema zien en indelen. Dat maakt het overzichtelijker en nog leuker om te bekijken wat er allemaal te doen was. Je neemt aan de hand van thema’s degene mee in jouw mooie reis. 

Je kunt er gedurende de thema’s voor kiezen om de nodige informatie te geven. Wat was er opgevallen en wat zien mensen. Houd het heel eenvoudig en overzichtelijk. Een groot en lang verhaal wordt doorgaans toch niet gelezen.

Selecteer de mooiste foto’s

Gedurende een reis maak je misschien wel honderden foto’s van monumenten, activiteiten of wat je mooi vond. Die kun je natuurlijk nooit allemaal kwijt in een fotoboek. Daarom is het goed echt alleen de mooiste vakantiefoto’s te kiezen. En een vakantiefoto hoeft echt niet de hoofdprijs te winnen. Maar het moet wel vertellen wat je beleving was, wat je gedaan hebt en of het leuk was! Want dat geeft de uitstraling voor je vakantieboek.

 

Laat je vakantieboek dus spreken. Dat heeft absoluut waarde. Neem ook de tijd voor het in elkaar zetten van je boek. Kan je niet wachten om met je fotoboek aan de slag te gaan? Dan is het allereerst vaak verstandig om op zoek te gaan naar een aanbieding.

Leave a Response